Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Hovfjället och Hovfjällsracet

Den 7,5 km branta backen på väg upp till Hovfjället bjuder på en riktig utmaning. Här har det svenska längdlandslaget under många år haft ett av sina styrkeprov sommartid.

Hovfjällsracet

Backen upp till Hovfjället är en 7.5 km brant uppförsbacke som passar för rullskidor, klassiskt och fri stil, samt löpning och cykel. Stigningen är 350 höjdmeter. Vägen är delvis omgjord och har fått helt ny beläggning hösten 2012. Banan är ganska lätt de första 2 kilometerna vilket ger möjlighet att åka sig varm innan de tuffa stigningarna börjar. Tjejerna på skidgymnasiet kör inte ända upp utan 4,7 km, ni ser en skylt där det står mål. Killarna kör ända upp och det är då 7,4 kilometer långt. En fin backe att dela upp om man önskar att köra intervaller istället, fungerar bra för både klassisk och skate.

Åktid rullskidor ca 23-30 min för elitaktiva. Backrekord på 23 minuter och 23 sekunder hålls av Mathias Fredriksson 1999 (Klassiskt).

Häng med Lager 157 Ski Team upp till Hovfjällets topp:

Vägbeskrivning Hovfjällsracet

19 km norr om Torsby. Sväng vänster vid Skylten Hovfjället. Backen börjar direkt vid korsningen, målet är på toppen vid skylten "Mål Hovfjällsrace".

Hovfjällsleden

Vill du har en utmaning för vandring eller cykel är Hovfjällsleden något för dig.
Leden är 27 km mellan Sportcentert och Hovfjällets topp och är markerad både hållen.

Mer om vandring vid Hovfjället hittar du här på Visit Torsbys hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gallring längs Hovfjällsleden

Gallring på delar av Hofjällsleden pågår och vi ber om alla håller avstånd till maskinerna.

Läs mer om områden som berörs av gallrningen här.