Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Micke är Torsby Skidtunnel & Sportcenters nya stjärna

Micke Åström, skidtunnelns skidcoach som även guidar dig i barmarksträningen

Foto Linda Danielsson

Från och med den 1 juni kan du träffa skidtunnelns nya stjärna Micke Åström. Han kommer att varva jobb i receptionen med teknikinstruktioner och aktiviteter.

Micke är en levnadsglad 45 åring som alltid trivts bra i naturen. Han har alltid varit en passionerad skidåkare och längskidåkningen har med åren tagit en allt större plats i hans liv. Fram tills 16-årsåldern var det mycket utförsåkning som gällde. Då Mickes föräldrar ursprungligen kommer i från Örnsköldsvik fanns möjligheten att åka i pisterna under sport- och jullov. Micke har spelat hockey på alla nivåer utom i elitserien. När han slutade 2006 fick han utrymme att åka mera längd, även om det hände att han "fuskade" och pulsade runt i längdspåret mellan matcher och hockeyträningar.

– Jag föddes i Växjö men familjen flyttade till Karlskrona när jag var sex år. Med undantag av två tillfällen, två år i Örnsköldsvik (hockeygymnasium 88-90) och ett år i Kalmar (år 95-96) så har jag varit Karlskrona trogen, säger Micke Åström. En månad varje sommar var jag och min familj ute med båt och på vinterhalvåret spelade jag ishockey. Jag tycker om att röra på mig och har tränat mycket cykel, löpning och rullskidor.

­Certifierad skidcoach och barmarksinstruktör

Micke är certifierad skidcoach via Svenska Skidförbundet och van att utbilda vuxna åkare i skidteknik. Han hjälper dig gärna att utveckla din teknik inom klassiskt och fristil, men kommer även att ha möjlighet att lära ut teknik på barmark för rullskidor, cykel och löpning.

– Det har alltid funnits en längtan till snö och den känslan har vuxit sig starkare för varje år som har gått. Det är en utav anledningarna till att jag nu flyttar norr ut till Torsby. Från 2003 och framåt har jag jobbat inom socialförvaltningen i Karlskrona kommun, på ett behandlingshem för missbrukare. Den erfarenheten har gjort mig ödmjuk inför vad som finns i var och ens bagage. Nu känner jag mig redo för nya utmaningar och att få träffa nya människor som delar mitt intresse, säger Micke.

Torsbys möjligheter lockar

Torsby lockar med sin närhet till en storslagen natur och kontrasterna mellan vatten, skog och berg. Samtidigt vet Micke att Torsby erbjuder oändliga möjligheter till att kunna variera sin träning. Han ser sportcentret som en viktig faktor för längdskidåkningen och vet värdet av ett besök i skidtunneln.

– Skidtunneln har räddat mig ett antal gånger inför Vasaloppet när det varit snöbrist i den södra delen av Sverige, säger Micke med ett stort leende.